Telegondola

Telegondola

Telegondola Piatra Neamt este una dintre cele mai importante investitii si puncte de atractie ale orasului Piatra Neamt. Inaugurata in luna februarie 2008, Telegondola de sub poalele Pietricicai, a transportat pana in prezent peste 1 milion de turisti catre varful Muntelui Cozla, acolo unde se afla si partia de schi. In cele 22 de goldole turistii pot viziona o frumoasa panorama a orasului Piatra Neamt, cu tot cu imprejurimi: lacul de acumulare Batca Doamnei, Muntele Pietricia dar si Ceahlaul ce se poate observa in toata splendoarea lui in zilele senine. Va invitam asadar sa ne vizitati acest remarcabil obiectiv turistic al orasului Piatra neamt!

Producatorul instalatiei este firma austrica Doppelmayr, Intreaga instalatie se intinde pe o lungime de 1915m avand nu mai putin de 10 stalpi. Cel mai inalt stalp al investitiei  este de 64 de metri fiind plasat peBulevardulDecebal.

Ca si conditii de calatorie va informam ca viteza de transport este de 6m/s. Telegondola Piatra Neamt beneficiaza de 22 de gondole, fiecare gondola avand 8 locuri pe scaune, fiind capabila sa transporte nu mai putind e 640 kg/gondola. La o asemenea viteza, calatoria dumneavoastra va fi de minim 8 minute, intre cele doua puncte si anume : Gara aflat la altitudinea de 323m si punctul de sosire(DealulCozla) aflat la altitudinea de 632m.

Ne mandrim cu faptul ca telegondola Piatra Neamt este capabila sa transporte 1200 de persoane pe ora, fiind oricand gata sa preia fluxuri mari de turisti asa cum se intampla in perioadeledevara si iarna.

Tarife

-copii pana la 5 ani gratuit
-copii intre 5 si 14 ani 12 lei dus-intors sau 6 lei dus sau intors
-adulti 20 lei sau 10 lei dus sau intors
-grupuri copii min. 20 pers. – 10 lei dus-intors
-grupuri adulti min. 20 pers. –  12 lei dus-intors
Persoanele cu dizabilitati gratuit
Pensionarii gratuit in ultima miercuri din fiecare luna
 
Program cu publicul
 
Luni        11-19
Marti      INCHIS
Miercuri 12-19
Joi          11-19
Vineri-Duminica  10-20
De luni pina vineri instalatia de telegondola va functiona de la fix la si 20 ale fiecarei ore.
NOTĂ: În perioada 2 noiembrie – 30 noiembrie 2015, Telegondola va fi închisă pentru efectuarea reviziei anuale. Va fi deschisă doar sâmbăta și duminica între orele 10 și 20