Puncte de prim ajutor

Puncte de prim ajutor

Primăria Piatra-Neamţ acordă gratuit servicii medicale primare prin cele 5 centre de permanenţă:

Speranţa Str. Izvoare nr. 151, în cadrul Centrului Social Speranţa
Văleni Str. Gheorghe Asachi, Vila 48, apartamentele 1 şi 2
Precista Complex Comercial Piaţa Precista
Centrul Medical Sf. Elena Str. Cuiejdului nr.1 (vis-à-vis de ISU NEAMŢ)
Dărmăneşti Str. Gavril Galinescu, nr. 46 – în cadrul Centrului Social „Împreună” (relocat de la Piaţa Dărmăneşti)

 

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor privind asistenţa medicală primară, au fost înfiinţate în Piatra Neamţ centrele de permanenţă în care sunt oferite servicii de mică urgenţă, dar sunt efectuate şi tratamente prin personal specializat (administrarea tratamentelor injectabile, pansamente etc).

Primarul Dragoş Chitic a vizitat Centrul de Permanenţă din Dărmăneşti pentru a vedea condiţiile în care se desfăşoară activitatea: „Primăria Piatra Neamţ asigură pentru toate centrele de permanenţă spaţiile necesare desfăşurării activităţii precum şi utilităţile necesare funcţionării acestora. De asemenea, tot primăria asigură dotarea minimală necesară funcţionării centrelor de permanenţă iar vizita pe care am facut-o astăzi a fost şi pentru a discuta cu medicii de aici despre nevoile pacienţilor şi despre cum putem îmbunătăţi şi eficientiza împreună activitatea centrului. Centrul de Permanenţă din Dărmăneşti este de curând relocat în clădirea în care funcţionează şi Centrul Social Împreună, pe strada Gavril Galinescu şi mă bucur să constat că activitatea se desfăşoară într-un spaţiu modern şi bine dotat. Ţin să mulţumesc pe această cale cadrelor medicale din toate cele cinci centre din Piatra Neamţ pentru devotamentul de care dau dovadă“.

Programul de funcţionare al Centrului de Permanenţă din Dărmăneşti este acelaşi cu al celorlalte Centre de permanenţă din cartierele Precista, Mărăţei, Văleni şi Speranţa, respectiv de luni până vineri între orele 15:00 – 08:00, iar sâmbăta şi duminica – nonstop. Adresa Centrului de permanenţă este Gavril Galinescu nr. 46. În cadrul centrului continuitatea asistenţei medicale primare în regim de gardă este asigurată de cinci medici de familie împreună cu cinci asistenţi medicali.